TANJA ŠTAJDOHAR

Z akrojogo sem se spoznala na delavnici Eve leta 2015 in se zaljubila na prvi dotik. Akro je dopolnil moje dosedanje raziskovanje giba – plesa in joge s pravo mero razigranosti in izziva. Pri Evi sem nadaljevala z obiskovanjem tečajev in tudi učiteljskega tečaja akrojoge. V letu 2020 zaključujem še tečaj za učitelja joge in te dejavnosti vnašam v gibalno polje mesta Kočevje.

Akrojoga zame pomeni nenadomestljiv doprinos k iskanju in zavedanju sebe, svojih zmogljivosti, širine, meja in potencialov. Pri svojem učenju povezujem različna gibalna znanja naravnega gibanja, joge, plesa in akro in jih na igriv način vpletem v tečaje, ki v Kočevju potekajo redno že drugo leto v plesnem studiu Rusalka. Imamo redno nadaljevalno in začetno skupino, z zelo pisano skupino tečajnikov od 12 do 45 let.

Na tečajih preko stopnjevanja gibanja podajam znanje akrojoge, kjer ne lovimo dosežkov, ne iščemo kljukic in lepih poz za na instagram, ampak iščemo razumevanje giba, zavedanje, zaupanje in spoštovanje znotraj skupine; vse to za napredek posameznika, para, skupine. Nenamenoma pa smo stkali močne prijateljske vezi in skupnost akrojoge, ki v tako majhnem kraju še posebno šteje.

Tanja vodi tečaje in delavnice v Kočevju, v plesnem studiu Rusalka.