Teja Čretnik

Že od otroštva je gibanje velik del mojega življenja. Končala sem umetniško gimnazijo, smer sodobni ples in balet. Takrat sem prvič stopila v stik z jogo, ki je le še poglobila mojo željo po znanju o jogi. Udeležila sem se tečaja za joga učiteljico po katerem sem hitro začela poučevati. Tako sem mednarodno licencirana učiteljica hatha joge (RYT200 pri Yoga Alliance ter RJU 300 pri Joga združenju Slovenije) in ABC joge za otroke (50 h). Po izobrazbi sem pa diplomirana kineziologinja in trenutno zaključujem magistrski program športne vzgoje. 

Delo in izkušnje so me pripeljale do področij pravljične joge za otroke, akrobatike in akrojoge. Z akrojogo se rekreativno ukvarjam od mojih srednješolskih let, bolj resno pa se z njo ukvarjam zadnja 4 leta, ko je v moje življenje prišel moj partner Ahac.

Želja po dodatnem znanju o akrojogi me je popeljala v Ljubljano, kjer sem leta 2023 opravila učiteljski tečaj akrojoge pri Leteči jogi.

Zame je akrojoga zabava, sprostitev, raziskovanje sebe, učenje o sebi, o drugih, povezovanje, doživljanje in deljenje. Predvsem mi je všeč to, da se spopadaš s strahom, stopaš iz cone udobja in pridobivaš na komunikaciji in pogumu. Stil poučevanja, ki sem ga razvila, izhaja iz različnih gibalnih znanj plesa, gimnastike, joge in akrojoge.

Teja vodi tečaje v Kopru v kineziološkem centru ACTA Performance & Rehab.

Kontakt: info@actarehab.si

Teja Čretnik