7 nepričakovanih koristi akrojoge

Vprašali smo obiskovalce Leteče joge, kakšne spremembe so opazili v svojem življenju od kar hodijo na akrojogo. To so njihovi odgovori!
1. Sebe postavim na prvo mesto

Akrojoga me je naučila prepoznati in izraziti, kaj potrebujem v trenutni situaciji, da se bom počutila dobro. Zato zdaj tudi doma in v službi prej povem, da rabim čas zase, pa naj bo to odmor, sproščen klepet s prijateljicami ali pa kavč in dobra knjiga.

2. Več skupnega časa s partnerjem

Odkar s partnerjem hodiva na akro, tudi doma večkrat sodelujeva pri vsakodnevnih opravkih, ki jih je prej ponavadi naredil le en od naju in se pri tem zelo zabavava.

3. Mimo grede do močne hrbtenice

Ko delaš akro, ne moreš razmišljati o pravilni drži; to enostavno čisto podzavestno narediš, ker sicer ne moraš izvesti položaja. Ta podzavestna pokončna drža ti tako hitro pride v navado tudi tekom dneva.

4. Nič več ‘bezljanja’

Akrojoga mi je pomagala, da se upočasnim. V moji naravi je, da sem na 100 mestih hkrati, pri akrojogi pa si lahko samo tukaj in zdaj. Nisem si mislila, da je zame mogoč tudi ta način delovanja.

5. Krajši sestanki

Od akrojoge sem pričakovala, da se bom razmigala in zabavala, nisem si pa mislila, da me bo naučila jasne komunikacije. Ko visiš na boku z glavo navzdol, je še kako pomembno, da partnerju jasno, na kratko in nedvoumno poveš v katero smer greva. Sestanki v službi so zdaj za pol krajši.

6. Od tujcev do najboljših prijateljev

Na začetku tečaja smo si bili vsi tujci, a ker je akrojoga tako zabavna in hkrati na svoj način intimna vadba, smo se zelo hitro zbližali. Še več – postali smo prava ekipa in se večkrat zmenimo za kakšno akro druženje tudi izven tečaja.

7. Nova dimenzija zaupanja

Akrojoga nama je dala čisto novo dimenzijo zaupanja. Prej sva jemala zaupanje med partnerjema kot čisto samoumevno. Pa se je hitro izkazalo, da je to zelo napačen koncept. Ali ti nekdo zaupa ali ne, še ne pomeni kaj dosti. Zares pa začneš osebo ceniti, ko vidiš, da se vedno znova potrudi, da si pridobi in utrdi (jaz bi tu spremenila v utrdi in ohrani) tvoje zaupanje. Seveda narediš vse, da si tudi ti pridobiš njeno.